Automobilist overleeft aanrijding tegen pijler niet

De bestuurder was op weg naar een vriend die in de problemen zat toen hij tegen een pijler reed in de Kanaalstraat.
Foto Vanhessche De bestuurder was op weg naar een vriend die in de problemen zat toen hij tegen een pijler reed in de Kanaalstraat.
Mike Vermaut (44) uit Kuurne liet gisternacht het leven nadat hij langs de Kanaalstraat in Stasegem bij Harelbeke met zijn bestelwagen tegen een betonpijler knalde.

"Mike was op weg naar een vriend die in de problemen zat en hij komt dan zoiets tegen", aldus zijn partner Valerie Derveaux. Het was even voor 23 uur toen de hulpdiensten een oproep kregen van een zware aanrijding aan de Kanaalstraat, de weg langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, onder de brug van de E17. Vermaut reed er in de richting van Zwevegem en verloor er op de rechte straat de controle over zijn voertuig. Het slachtoffer moest uit het wrak van zijn wagen worden bevrijd en hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later bezweek hij aan zijn opgelopen verwondingen.


Het parket stuurde een deskundige ter plaatse en die kon opmaken dat de man wellicht te snel reed. Mike Vermaut was al vijftien jaar samen met Valerie Derveaux en samen hadden ze drie kinderen, twee zoontjes van 11 en 7, en een dochtertje van 4.


Het gezin woonde in Koning Bouwdewijnstraat, waar de vrouw een kinderoppas heeft. Mike was momenteel werkloos, mar hij werkte voorheen nog als schilder. "Hij stond altijd klaar voor zijn vrienden", zucht Valerie nog. Het is nog niet geweten wanneer de man een afscheidsplechtigheid krijgt. (CMW)