92 wilgen in Beneluxlaan moeten weg: “Takken vallen op fietspad”

De Beneluxlaan, waar takken vaak op het fietspad belanden.
Henk Deleu De Beneluxlaan, waar takken vaak op het fietspad belanden.
In de Beneluxlaan, een verbindingsweg over het kanaal Bossuit-Kortrijk tussen Zwevegem en Stasegem, worden de komende maanden 92 wilgen gekapt. Want als het slecht weer is, verliezen de bomen vaak takken. Die komen op het fietspad terecht, wat gevaarlijk is.

Het was eerst de bedoeling om ook 35 populieren langs de Beneluxlaan te kappen. Maar die zijn nog in een goeie staat, zo adviseerde het Agentschap voor Natuur en Bos. De populieren blijven dus wel staan, na overleg ook tussen het stadsbestuur van Harelbeke en De Vlaamse Waterweg, die eigenaar is van de Beneluxlaan. Er komt geen kaalslag in de Beneluxlaan. Omdat het kappen van de wilgen in fases zal gebeuren. Hoeveel en welke bomen er nadien geplant worden om het verlies te compenseren, is nog niet duidelijk. Er wordt nog bekeken welke bomen het meest tot hun recht komen in de Beneluxlaan.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Corneel

    Moest men beter aan groenbeheer doen zou dit niet nodig geweest zij'

  • Patrick Mistiaen

    wilgen moeten uiteraard geknot worden, dan heb je geen takken op het fietspad.

  • Jonas Vandemeulebroucke

    Tis nodig ! En een beter fietspad zou ook op z'n plaats zijn! Zolang er nieuwe bomen gepland worden is het voor mij geen probleem.