430 deelnemers voor WK manillen

Eric Vanderheere uit Izegem was met zijn 82 lentes een van de oudste deelnemers. Hij nam het, samen met Stephane Van Brussel uit Marke, op tegen Lander Suykerbuyk en Jens De Praitere uit Harelbeke.
Henk Deleu Eric Vanderheere uit Izegem was met zijn 82 lentes een van de oudste deelnemers. Hij nam het, samen met Stephane Van Brussel uit Marke, op tegen Lander Suykerbuyk en Jens De Praitere uit Harelbeke.
Zo’n 430 kaarters hebben zaterdag deelgenomen aan het WK manillen In CC ’t Spoor in Harelbeke, een organisatie van de stad Harelbeke in samenwerking met kaartorganisatie IWWA. Alle kaarters speelden twee keer 90 minuten, daarna gingen de spelers met het meeste aantal overwinningen en de meeste punten door naar een volgende ronde, tot er uiteindelijk 20 finalisten overbleven.

Eric Vanderheere uit Izegem was met zijn 82 lentes een van de oudste deelnemers. “Ik ben een fervent kaarter en ik wilde dit WK niet missen. Mijn zoon en broer zijn ook meegekomen, die zitten aan enkele tafeltjes verderop.”

Eric nam het, samen met Stephane Van Brussel uit Marke, op tegen Lander Suykerbuyk en Jens De Praitere uit Harelbeke. “We kaarten geregeld wel eens. Toen we hoorden dat er een WK manillen zou georganiseerd worden, zowaar in Harelbeke, vonden we dat we dit niet mochten missen. Of we kans maken om te winnen? Het zou ons verwonderen”, lacht het tweetal.

Het is uiteindelijk Chris Vanden Broucke uit Passendale geworden die de overwinning in de wacht sleepte.

WK manillen in Harelbeke.
Henk Deleu WK manillen in Harelbeke.