"Grote steun van stamgasten doet deugd"

BENEFIET NA BRAND IN CAFÉ 'T BROUWERSHOF VAN SCHLAGERZANGER RUDI WINTERS

Uitbaters Rudi en Sabine, geflankeerd door v.l.n.r. Jean-Pierre David, Connie Vandenbussche en Magalie Bouvroy, de initiatiefnemers van de benefietdag.
Lieven Samyn Uitbaters Rudi en Sabine, geflankeerd door v.l.n.r. Jean-Pierre David, Connie Vandenbussche en Magalie Bouvroy, de initiatiefnemers van de benefietdag.
Zo snel mogelijk opnieuw achter de toog staan. Dat is wat Rudi Nys (51) en zijn echtgenote Sabine (48) van café 't Brouwershof in Stasegem (Harelbeke) willen. Daarom zijn ze volop op zoek naar een café waar ze tijdelijk opnieuw klanten kunnen ontvangen. Ondertussen zijn stamgasten en vriendinnen Magalie en Connie in de weer om op 16 december een benefiet te organiseren.

Op hun wekelijkse sluitingsdag brandde vorige week het café in de Brouwerijstraat uit door een kortsluiting aan een koffiemachine achter de toog. Het café is volledig vernield, de achterliggende feestzaal en de privéwoning op de eerste verdieping onbruikbaar door roet en rook. Van het ene op het andere moment speelden uitbaters Rudi en Sabine alles kwijt, ook hun hondje Gizmo. Maar het koppel blijft niet bij de pakken zitten. "Snel heropenen in het café of de feestzaal zal niet lukken", vertelt Rudi. "De schade is te groot. Maar we zijn volop op zoek naar een tijdelijke oplossing, een café in Kortrijk, Zwevegem of Harelbeke. Zodat we er weer kunnen invliegen, centen verdienen en klanten welkom heten. Het is niet makkelijk, maar we blijven vechten. Begin deze week konden we onze intrek nemen in een bemeubeld appartementje in Harelbeke."

Café 't Brouwershof in Stasegem raakte volledig vernield door de brand. De oorzaak was een kortsluiting aan de koffiemachine.
Lieven Samyn Café 't Brouwershof in Stasegem raakte volledig vernield door de brand. De oorzaak was een kortsluiting aan de koffiemachine.

Veel sympathisanten

Heel wat vrienden en sympathisanten leven mee met het getroffen koppel. Zo ook Magalie Bouvroy (40) en Connie Vandenbussche (53) uit Stasegem. Zij zetten hun schouders onder de organisatie van een benefiet. "Op zaterdag 16 december start om 10 uur een benefietdag in het Guldensporencollege in Harelbeke", leggen ze uit. "Het wordt een dag vol optredens van artiesten die gratis willen komen optreden. Ze kennen Rudi, die ze als charmezanger Rudi Winters af en toe tegen het lijf lopen, en waren meteen bereid hun duit in het zakje te doen. We konden er al meer dan twintig aan de haak slaan, onder wie Phil Kevin, Kurt Lottegiers, Pascal Montelli, Michael Angelo en Andrea Schön. Er zullen ook frietjes, croques en broodjes gesmuld kunnen worden. We wilden absoluut iets doen om Rudi en Sabine te steunen. Zo'n tegenslag hebben ze niet verdiend."

Steun

Rudi en Sabine zijn bijzonder dankbaar voor de vele steun. "Het doet deugd te weten dat er veel mensen zijn die ons genegen zijn", aldus Sabine. "Magalie en Connie in het bijzonder. Sinds de brand stonden ze al elke dag paraat, we kunnen hen niet genoeg bedanken."


Kaarten voor het benefiet zijn in voorverkoop in enkele cafés in Kortrijk, Gullegem, Zwevegem, Harelbeke en Stasegem te verkrijgen. Ze kosten 12,5 euro. Op de dag zelf is de prijs 15 euro. Wie gewoon een steunkaart wil kopen, betaalt 5 euro. Vanop afstand kaarten kopen kan ook door te storten op rekeningnummer BE38 7370 4860 9672. Vermeld wel je naam en het soort kaart. Meer info via de Facebookpagina van Rudi Winters. Het geplande oudejaarsfeest zal in café 't Boldershof in Zwevegem plaatsvinden.