Volkstuintjes brengen mensen samen

Hier zal het in de toekomst mogelijk worden om samen te tuinieren.
RV Hier zal het in de toekomst mogelijk worden om samen te tuinieren.
Met het project ‘De HOF’kens’ maakt de stad het mogelijk om met een diverse groep mensen samen aan ecologisch tuinieren te doen. Met deze ‘volkstuintjes’ wil de stad mensen bij elkaar brengen.

Wie groene vingers heeft en graag samen met anderen actief inzit op principes rond duurzaamheid, afvalvriendelijkheid en ecologisch tuinieren, mag zich zeker aangesproken voelen. “Het begrip ‘volkstuin’ kent zeker al een lange geschiedenis”, zegt schepen van Welzijn Serge Vander Linden (CD&V). “Vroeger deelden buren tuinen of werd er door een buurtvereniging al eens een volkstuin ingericht. Samen tuinieren neemt namelijk barrières weg, vergroot de sociale cohesie in dorpen en creëert ontmoetingsplaatsen tussen verschillende generaties en culturen. Omdat er vanuit Hamont-Achel vraag kwam naar zo’n volkstuincomplex, stampten we – met het oog op de link tussen het sociale engagement en natuurvriendelijk bezig zijn – De HOF’kens uit de grond.”

De totale projectkost bedraagt 198.319,54 euro, de stad kan rekenen op steun van verschillende instanties. Op donderdag 18 oktober kan je om 20 uur naar een infoavond komen in woonzorgcentrum Sint-Jan Berchmans, waar de tuin later in de omgeving zal worden aangelegd. Het volledige gebruiksreglement zal dan worden toegelicht. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.