Vijver De Bever drooggelegd

De vijver van domein De Bever zal in totaal ongeveer een maand droog liggen.
TONY VAN GALEN De vijver van domein De Bever zal in totaal ongeveer een maand droog liggen.
Vanaf deze week zal de vijver van domein De Bever afgelaten worden in het kader van het regulier onderhoud van het domein. In totaal zal de vijver ongeveer een maand ‘droog liggen’.

Vorig jaar nog werden er natuurherstelwerken uitgevoerd in het gebied en werd er een belevingspad gerealiseerd. De vijver werd natuurvriendelijk ingericht om zo een optimaal leefgebied te vormen voor Europees beschermde amfibieën zoals de heikikker. Om de optimale conditie van de vijver te kunnen blijven garanderen, zal de vijver op regelmatige basis visvrij gemaakt worden. Ook moet het woekerende parelvederkruid de komende jaren stelselmatig verwijderd worden om te vermijden dat de vijver terug dichtgroeit.

Vissen naar andere wateren

Vooraleer het water volledig is afgelaten van de vijver, worden de vissen gevangen met hulp van de vissenwerkgroep van Likona. De vissen krijgen een nieuwe thuis in andere wateren. Daarna wordt het parelvederkruid verwijderd.

Tijdens de werken blijft het wandelpad rondom de vijver toegankelijk. Mogelijk wordt er gedurende enkele dagen een wegomlegging voorzien als er aan de Beverbekerdijk gewerkt moet worden. De horecazaak van domein De Bever blijft tijdens de werken toegankelijk. 

Voor alle informatie over het natuurherstelproject: www.beleefdebever.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.