Vernieuwd stadspark net op tijd klaar voor de zomervakantie

Vernieuwde stadspark in Hamont met burgemeester Rik Rijcken
Mine Dalemans Vernieuwde stadspark in Hamont met burgemeester Rik Rijcken
Aan het begin van dit weekend werd het vernieuwde stadspark in Hamont-Achel plechtig geopend. De eer was aan enkele kinderen van de buitenschoolse opvang IBO De Pagadder om als eerste de nieuwe speeltoestellen uit te proberen. Een groot deel van deze werken werd uitgevoerd door de medewerkers van de stadswerf. Hierdoor kon men heel wat kosten besparen

Omwille van de coronacrisis kon de feestelijke opening van het stadspark – die niet toevallig door zou gaan op Buitenspeeldag – helaas niet plaatsvinden. Dit wordt later nog ingehaald. Het stadsbestuur besloot wel om niet langer te wachten met de opening en biedt de kinderen zo een zomer vol plezier. 

Vernieuwd stadspark in Hamont
Mine Dalemans Vernieuwd stadspark in Hamont

Afgelopen voorjaar kreeg het stadspark immers een heuse make-over. Hiervoor werd een nieuw plan uitgewerkt waarbij een duurzame, multifunctionele inrichting centraal staat en de Hamont-Achelse jeugd zelf kon kiezen hoe ze aan vrijetijdsbesteding doen. Naast dertien nieuwe speeltoestellen – waaronder een evenwichtsparcours, een groot luchtkussen, een groot klim- en klautertoestel, een waterspelelemen – werden er ook banken en picknicktafels voorzien, alsook twee fietsenstallingen waarvan eentje overdekt.

Vernieuwd stadspark in Hamont
Mine Dalemans Vernieuwd stadspark in Hamont

Prijskaartje van 294.989 euro

De make-over van het stadspark kostte in totaal € 294.989 euro. Bijna 180.000 euro hiervan werd benut voor uitbestede werken zoals de aanleg van een tennismuur en het leveren en plaatsen van de speeltoestellen. Voor de fietsenstallingen kon de stad rekenen op een subsidie van de provincie Limburg. Daarnaast werd er voor meer dan 53.000 euro aan materialen gekocht voor de herinrichting van het stadspark.

Vanaf heden is het stadspark opnieuw toegankelijk voor het publiek. Het stadsbestuur vraagt wel om de geldende richtlijnen steeds in acht te nemen. 

Vernieuwd stadspark in Hamont
Mine Dalemans Vernieuwd stadspark in Hamont
Vernieuwd stadspark in Hamont
Mine Dalemans Vernieuwd stadspark in Hamont