Speciale herdenkingen op Wapenstilstand

De ‘Werkgroep voor Oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel’ en het stadsbestuur Hamont-Achel plant diverse activiteiten op zondag 10 en maandag 11 november.
© Bart Leye De ‘Werkgroep voor Oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel’ en het stadsbestuur Hamont-Achel plant diverse activiteiten op zondag 10 en maandag 11 november.
Traditioneel staat men in Hamont-Achel op 11 november stil bij het einde van de Wereldoorlog. Dit jaar is het extra speciaal want exact 75 jaar geleden werd de stad bevrijd. De ‘Werkgroep voor Oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel’ en het stadsbestuur Hamont-Achel plant daarom diverse activiteiten op zondag 10 en maandag 11 november.

Op zondag 10 november vindt er een hoogmis plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Die start om 9 uur met een kort herdenkingsmoment aan het gedenkteken in de kerk met bloemenkransneerlegging. De dienst zelf wordt opgedragen ter nagedachtenis aan de vele oorlogsslachtoffers. Maandag 11 november start de officiële plechtigheid om 10 uur met een gezamenlijke plechtige eucharistieviering in de Sint-Monulphus en Gondulphuskerk te Achel. 

Bloemenhulde

Aansluitend op de eucharistieviering volgt er een bloemenhulde aan het standbeeld. Hier brengt ook de Hamont-Achelse jeugd hulde aan de Hamont-Achelse slachtoffers. De herdenkingsplechtigheid wordt afgerond in het Michielshof. Daar biedt het stadsbestuur een traktatie aan. Het einde van de plechtigheid is voorzien om 12.30 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.