Proefopstelling aan de Achelpoort

In samenspraak met Agentschap Wegen en Verkeer zal bepaald worden of een definitieve afsluiting van de Achelpoort de juiste keuze is.
Stad Hamont-Achel In samenspraak met Agentschap Wegen en Verkeer zal bepaald worden of een definitieve afsluiting van de Achelpoort de juiste keuze is.
De stad Hamont-Achel start op maandag 13 januari aan het kruispunt aan de Achelpoort met een proefopstelling. De laatste tijd werd het aan dit kruispunt steeds drukker met aanschuifrijen en irritatie tot gevolg. De stad wil met de proefopstelling testen wat daaraan te doen is.

Tot en met 7 maart 2020 zal er enkel eenrichtingsverkeer zijn in de Achelpoort, vanaf de Bosstraat richting Kapelstraat. Van 8 maart tot 3 mei wordt de Achelpoort ter hoogte van het kruispunt met de Bosstraat en Burg volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers mogen gedurende de proefperiode wel in beide richtingen door de Achelpoort.

Een tijdje geleden werd aan het kruispunt een nulmeting uitgevoerd. Deze ‘inventarisatie’ van de situatie zoals ze nu is, zal het uitgangspunt zijn voor verder onderzoek. Dat wordt telkens naast de nieuwe resultaten gelegd. Daarnaast kunnen weggebruikers ook zelf hun vragen en opmerkingen doorgeven via de website van de stad. De reacties worden tweewekelijks geëvalueerd en dringende veiligheidskwesties worden zo snel mogelijk behandeld.

Infomoment

In samenspraak met Agentschap Wegen en Verkeer zal bepaald worden of een definitieve afsluiting van de Achelpoort de juiste keuze is. Op woensdag 8 januari wordt er om 20 uur een infomoment georganiseerd in het stadhuis waarbij iedereen zal worden ingelicht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.