Oxfam-wereldwinkels serveren choco

De actie van Oxfam.
Oxfam De actie van Oxfam.
Woensdag start de jaarlijkse Week van de Fair Trade. Deze loopt nog tot zaterdag 13 oktober en naar goede gewoonte zullen vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkels aandacht besteden aan deze actie.

Om de problemen in de cacaosector onder de aandacht te brengen, zullen er in tal van Limburgse gemeenten boterhammen met choco worden uitgedeeld. Dit is zaterdag het geval op de wekelijkse markt in Sint-Truiden, maandag 8 oktober op de wekelijkse markt in Peer, dinsdag 9 oktober op de ochtendtreinen van 6.30 uur, 7.30 uur en 8.30 uur die van Hamont-Achel via Neerpelt en Overpelt naar Mol rijden en woensdag 10 oktober aan het station van Hasselt vanaf 6.30 uur tot 8 uur. 

Op zaterdag 13 oktober, de afsluiter van de Week van de Fair Trade, kan je in elke Limburgse Oxfam-Wereldwinkel een lege chocopot van eender welk merk ruilen voor een volle Oxfam-chocopot. “Kunnen we nog trots zijn op onze Belgische chocolade als hierachter een donkere waarheid schuilt? Grote bedrijven en overheden doen nog niet genoeg om de ontbossing en kinderarbeid in de sector tegen te houden”, zegt regiocoach in Limburg Gwen Segers. Daarom werd de sector gekozen als centraal thema. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.