Nieuwe speeltoestellen als voorsmaakje van vernieuwd stadspark

Nieuwe speeltuigen in het stadspark.
Benoit De Freine Nieuwe speeltuigen in het stadspark.
In het stadspark van Hamont prijken zes nieuwe speeltoestellen. Het is het begin van een volledige make-over van het park.

Het stadsbestuur werkte een geheel nieuw plan uit voor het stadspark. Centraal staat een duurzame, multifunctionele inrichting. In totaal komen er dertien nieuwe speeltoestellen. In gezelschap van enkele diertjes van een dierenboerderij zijn de eerste zes toestellen geïnstalleerd. De coördinator van IBO De Pagadder en enkele kinderen plakten hiervoor ook stickers op het infobord aan de hoofdingang.

Nieuwe speeltuigen in het stadspark.
Benoit De Freine Nieuwe speeltuigen in het stadspark.

Ook gedacht aan mindervaliden

De eerste speeltoestellen zijn een groot klim- en klautertoestel op het nieuwe stuk helemaal achterin het park, twee wipwappen op het achterste stuk, een draaimolen op het achterste stuk, een waterspelelement, en een schommel en vogelnestschommel nabij het terras van de tennisaccommodatie. Met het laatste toestel wordt ook gedacht aan mindervaliden, zodat ook zij de kans krijgen om te spelen in het stadspark.

Nieuwe speeltuigen in het stadspark.
Benoit De Freine Nieuwe speeltuigen in het stadspark.

Zeven andere toestellen volgen snel

Op woensdag 14 augustus worden in de namiddag de overige zeven speeltoestellen in het stadspark toegevoegd. De opening van het geheel vernieuwde stadspark is voor het voorjaar van 2020.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.