Eigen monument voor Koninklijke Fanfare Kempenbloei

Het monument voor de Koninklijke Fanfare Kempenbloei
RV Het monument voor de Koninklijke Fanfare Kempenbloei
Drie keer op rij werd Koninklijke Fanfare Kempenbloei wereldkampioen in de hoogste concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC). De stad schonk de fanfare daarom een mooi, nieuw monument op het grasveld tussen de Joy en de Generaal Dempseylaan.

Het WMC is een internationaal muziekfestival in Kerkrade dat vierjaarlijks wordt georganiseerd. “Je kan het vergelijken met de Olympische Spelen voor onder andere fanfares en harmonieën”, vertelt schepen van Cultuur Rudi Boonen (CD&V). “Het WMC combineert wedstrijden voor amateur blaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten met hoogwaardige concerten.” Het was hier dat de Fanfare drie keer met succes deelnam.

Het monument werd afgelopen zondag onthuld na een concert van de Fanfare Kempenbloei met Harmonieorkest de Volksgalm uit Riemst. “We vroegen aan beeldend kunstenaar Dirk Hendrikx – geboren in Hamont-Achel en nu wonende in het Brusselse – om een monument voor hen te ontwerpen. Het resultaat is een prachtig kunstwerk. De sculptuur op een hoge betonnen sokkel beeldt de dirigent uit die zich met volle overgave en met heel zijn lichaam stort in de juiste expressie van een muziekstuk”, zegt burgemeester Theo Schuurmans (CD&V). 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.