CD&V wil De Kiekoet afsluiten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer

De Kiekoet i
Google Maps De Kiekoet i
Op de gemeenteraad van donderdag 24 oktober lanceerde de CD&V-fractie vanuit de oppositie het voorstel om het doorgaand auto- en vrachtverkeer te weren langs de straat De Kiekoet. Deze straat wordt gebruikt als kortere verbindingsweg tussen Achel en Hamont. 

“De Kiekoet zou een mooie weg voor fietsers zijn, maar het onnodig gemotoriseerd sluipverkeer geeft hen een onveilig gevoel en zorgt er zelfs voor dat ze deze korte weg vermijden”, motiveert CD&V haar vraag. De partij verwijst naar een onderzoek van de verkeerscommissie een vijftal jaar geleden waaruit het voorstel groeide om de weg af te sluiten ter hoogte van de boerderij. Dat voorstel werd niet uitgevoerd omdat De Kiekoet nog een tijd als omleidingsweg gebruikt moest worden tijdens de aanleg van het gescheiden fietspad langs de Bosstraat en de Hamonterweg. 

Concreet voorstel volgt

“We hebben dit opnieuw op de gemeenteraad gebracht omdat de meerderheid geen actie ondernam”, zegt fractieleider Serge Vander Linden. “Uiteindelijk besliste de gemeenteraad, op voorstel van de meerderheid, dat men teruggrijpt naar de destijds eenparig goedgekeurde beslissing met de aanvulling dat ten laatste in december 2019 een informatievergadering zal ingericht worden met de buurtbewoners waar een concreet voorstel zal toegelicht worden. Als fractieleider heb ik aan onze fractie voorgelegd om dat voorstel te ondersteunen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.