Bosstraat, Hamonterweg en Thomas Watsonlaan heropend

De hernieuwde wegen werden ingefietst door Hamont-Achels burgemeester Rik Rijcken en Pelts burgemeester Frank Smeets
Stad Hamont-Achel De hernieuwde wegen werden ingefietst door Hamont-Achels burgemeester Rik Rijcken en Pelts burgemeester Frank Smeets
Onder een stralende zon werd deze week de heropening van de Bosstraat, de Hamonterweg en de Thomas Watsonlaan gevierd. De werken die hier sinds de zomer van 2017 plaatsvonden, werden recent immers afgerond. De verschillende wegen werden daarbij uitgerust met een gescheiden riolering, veilige fietspaden en een gloednieuw wegdek. 

De werken gingen twee  jaar geleden van start en kenden in elke straat een gelijkaardig verloop. Zo lag de focus in eerste instantie steeds op de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Daardoor wordt het zuiveringsproces van het afvalwater geoptimaliseerd en zo wordt ook de grondwaterbevoorrading versterkt. Dat heeft alleen maar positieve gevolgen voor de lokale fauna en flora. 

De hernieuwde wegen werden ingefietst
Stad Hamont-Achel De hernieuwde wegen werden ingefietst

Vervolgens werd de focus verlegd naar de aanleg van vrijliggende fietspaden. Op verschillende plaatsen bracht men bovendien een fietsoversteekplaats aan, zodat fietsers op een veilige manier – in twee keer – de vaak drukke wegen kunnen oversteken. Tot slot richtten de medewerkers zich op de aanleg van een nieuw wegdek, waarvan het laatste in mei 2019 werd afgerond.

Een receptie kon niet ontbreken
Stad Hamont-Achel Een receptie kon niet ontbreken2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hurby Bekaert

    Veilig fietspad? Ook savonds? Stukken waar geen verlichting is wel aan industriepark maar lang de bossen en velden geen licht te zien, dacht ik!? Waar veel schoolgaande kinderen langs moeten. Het stuk waar geen ontvreemding heeft kunnen gebeuren? Veilig?? Dan het aangegeven punt waar je van u fiets af moet. Denk je nu echt dat dit gaat gebeuren? Dus veilige fietspaden voor schoolgaande kinderen wanneer het donkere is???

  • jos hurkmans

    Na 40 jaar niks aan deze weg gedaan te hebben willen ze nu een proficiat of wat Enkel voor de wegenwerkers dikke proficiat Politiek nul komma nul voor hun jaren zakkenvullerij en wanbeleid Nu na 40 jaar eindelijk mooie weg en fietspad