45ste editie ‘Carnavalissima’ in De Posthoorn

In het verleden wonnen De Spasbinken uit Genk Carnavalissima.
bob moors In het verleden wonnen De Spasbinken uit Genk Carnavalissima.
De 45ste editie van Carnavalissima vindt vrijdagavond plaats in De Posthoorn in Hamont. De Limburgse Verenigingen Karnavals Evenementen (Liveke) werkt darvoor samen met de Teutepeuters uit Hamont.

Sinds 1975 wordt deze liedjeswedstrijd jaarlijks georganiseerd. De 14 grootste carnavalsverenigingen aangesloten bij Liveke doen daaraan mee. Alle verenigingen krijgen elk jaar opnieuw de opdracht om een nummer in het eigen dialect te schrijven. Die worden dan gebracht tijdens het jaarlijks event. Bovendien hebben de verenigingen er ook voor gezorgd dat de 14 nieuwe en originele carnavalschlagers werden opgenomen in de studio. Van deze liedjeswedstrijd wordt er ook een cd uitgegeven, die de aangesloten verenigingen in hun eigen woonplaats en streek promoten en verkopen.

Tijdens Carnavalissima wordt het ‘beste carnavalsliedje’ gekozen door zowel de Vastelaovend-jury als de Liveke-jury. Het feest in De Posthoorn zal losbarsten vanaf 21.11 uur. Rond 23.55 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.