Zevende editie van Hams schlagerfestival kan rekenen op Laura Lynn, Luc Steeno en Willy Sommers

Het zevende schlagerfestival kan opnieuw rekenen op topnamen.
Geert De Rycke Het zevende schlagerfestival kan opnieuw rekenen op topnamen.
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november wordt de Hambiance opnieuw omgetoverd tot een groot schlagerparadijs. Enkele topartiesten zoals Willy Sommers, Laura Lynn en Luc Steeno passeren er de revue. Die laatste twee staan trouwens voor het eerst op het podium in Hamme. “Wat startte als kleinschalig evenement, is nu uitgegroeid tot een groot feest”, zegt Kevin De Graef, één van de organisatoren. 

Het idee voor het Schlagerfestival jaarlijks te organiseren ontstond eigenlijk op een ‘gekke’ manier. “Onze zaalvoetbalclub bestond 5 jaar en we wilden een zanger uitnodigen”, zegt Kevin De Graef. “Dit was eerst Willy Sommers, maar daarna kwam er nog Yves Segers en Sam Gooris bij.” Er werd toen gesproken om een zaaltje te huren en tickets te verkopen. “Binnen enkele weken hadden we 500 tickets verkocht en moesten we een grotere zaal zoeken”, lacht Kevin. 

Vanaf dan nam Kevin de organisatie elk jaar op zich, samen met Jelle Claessens, Nicky Lambertin en sinds dit jaar ook Rejeanne Tullekens. “Vorig jaar organiseerden we voor het eerst een seniorenavond, dit zullen we ook dit jaar laten terugkeren. We verkochten toen 90 tickets, dit jaar zitten we al aan 140. Ook hier merken we de stijgende interesse”, zegt Kevin. In totaal kunnen er vrijdagavond 250 senioren binnen. Op zaterdag is de capaciteit veel groter en is er in Hambiance plaats voor 1.000 feestvierders. 

Topnamen

Dit jaar kunnen ze op zaterdag ook rekenen op echte topnamen zoals Sergio en Willy Sommers. Voor het eerst staan ook Laura Lynn en Luc Steeno op de affiche. Ook Johan Veugelers, die intussen huisartiest kan genoemd worden zal aanwezig zijn. “Hij komt hier al vele jaren en zorgt voor heel veel sfeer.” Dit jaar heeft de organisatie er ook voor gezorgd dat de beleving voor iedereen even groot zal zijn. “We hebben een grote catwalk voorzien in het midden van de zaal, zodat ook het publiek achteraan niets hoeft te missen.” 

De grote droom van Kevin is om ooit het schlagerfestival in de sporthal te kunnen organiseren. “Dan is er ruimte voor meer volk en andere artiesten die iets meer geld vragen”, zegt Kevin. “Ik wil alleszins ook al onze 70 sponsors door de jaren heen bedanken, zonder hen was dit nooit mogelijk geweest. Ze mogen zeker ook eens in de bloemetjes gezet worden.” 

Wie nog tickets wil zal snel moeten zijn, want voor zaterdag zijn er al 750 tickets verkocht. Toegangskaarten zijn te koop via www.hamsschlagerfestival.be/.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.