Zes maanden cel voor man (56) die onder invloed achter stuur in slaap valt en zwaar ongeval veroorzaakt

Bij het ongeval vielen vier gewonden.
Koen Baten Bij het ongeval vielen vier gewonden.
Francois D. (56) moest zich dinsdagochtend in de politierechtbank van Dendermonde verantwoorden voor een zwaar ongeval aan keukens van Moerzeke in Hamme. De vijftiger uit Kruibeke reed onder invloed van alcohol en veroorzaakte er een zwaar ongeval nadat hij in slaap viel en van zijn rijbaan afweek. In het andere voertuig raakten vier personen gewond, waarvan één iemand zwaargewond. 

Het ongeval gebeurde op 17 februari van dit jaar iets voor 22 uur ‘s avonds. De vijftiger was na een restaurantbezoek in Dendermonde op weg naar huis toen het op de N41 fout afliep. De man week met zijn Mercedes van zijn rijbaan af en reed frontaal in op een voertuig dat uit tegenovergestelde richting kwam aangereden. Een getuige zag de man over de weg zwalpen. “Ik moet in slaap gevallen zijn”, aldus D. in de rechtbank. “Normaal drink ik nooit als ik moet rijden, maar ik heb me deze keer laten vangen en draag hier de gevolgen van.” 

“Ik heb enorm veel spijt van het ongeval. Ik besef dat ik fout ben geweest. Ik heb nooit gewild dat de slachtoffers zoveel leed hadden”, aldus D. De vier inzittenden uit het tegenovergestelde voertuig zijn afkomstig uit Zele. Eén van de slachtoffers is nog altijd aan het revalideren en is verlamd in zijn gezicht. 

D. had nog een blanco strafblad, maar kreeg toch een zware straf opgelegd voor de feiten. Politierechter Peter D’hondt gaf hem zes maanden cel met uitstel van drie jaar, een geldboete van 2.400 euro en een half jaar rijverbod. Als de man ooit nog terug wil rijden, moet hij ook alle examens opnieuw afleggen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.