Yachtclub driegoten beschikt over 13 gloednieuwe pontons

Jacques Danys is tevreden met de plaatsing van de nieuwe pontons.
Geert De Rycke Jacques Danys is tevreden met de plaatsing van de nieuwe pontons.
Aan de Yachtclub Driegoten in Hamme liggen sinds dit weekend dertien nieuwe pontons. De oude werden vorig jaar in november allemaal afgebroken omdat ze te oud en niet meer veilig genoeg waren. De club investeerde 300.000 euro voor de nieuwe pontons, maar is blij met het resultaat.

Maar liefst 180 meter aan pontons werden aangelegd bij de club in Hamme. Een huzarenstukje dat enkele uren duurde om alles te installeren, maar de voorzitter is tevreden met het resultaat. “De veiligheid is er sterk op vooruitgegaan", zegt voorzitter Jacques Danys. “De bruggen zijn breder en veiliger geworden, want de oude bruggen lieten absoluut te wensen over.” Verder werd er ook op de pontons overal verlichting voorzien en oogt alles ook een pak moderner. “We hebben ook een sanitair blok laten installeren met douches voor iedereen. We kunnen nu heel wat meer doen en toelaten en dat was echt nodig”, klinkt het. 

Alles werd gemaakt door een bedrijf uit Hamme. LVM op het Zwaarveld in Hamme nam de pontons voor zijn rekening. “Wij zijn heel blij met het resultaat en kunnen minstens opnieuw 35 jaar verder doen", aldus Danys. 

Ook de bruggen werden breder gemaakt en zorgen voor meer veiligheid.
Geert De Rycke Ook de bruggen werden breder gemaakt en zorgen voor meer veiligheid.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.