Voetganger (78) in levensgevaar na aanrijding op zebrapad

De man werd opgeschept door de Ford.
Koen Baten De man werd opgeschept door de Ford.
Een 78-jarige voetganger uit Hamme-Zogge is maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij op de Heirbaan werd aangereden door een personenwagen. De man stak het zebrapad over aan de vroegere wapenwinkel, toen hij plots werd opgeschept. 

Het ongeval gebeurde rond 18 uur. Een 78-jarige man kwam uit de Mispelaarstraat en wou het zebrapad oversteken richting Zogge, waar hij woont. De man was bijna overgestoken toen hij werd opgeschept door een personenwagen. De man kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de wagen terecht. De Ford kwam enkele meters verder tot stilstand. De voetganger kwam hard neer op de grond en bleef roerloos liggen. 

De hulpdiensten werden meteen verwittigd en kwamen ter plaatse. Zij hebben een half uur lang de man ter plaatse verzorgd en dan overgebracht naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas. Op dit moment is zijn toestand kritiek. De rijstrook op de Heirbaan is op dit moment volledig afgesloten. Het parket zal waarschijnlijk een verkeersdeskundige ter plaatse sturen voor de nodige vaststellingen te doen. 

Koen Baten

De buurtbewoners schrikken niet van het ongeval. “Ze rijden hier dikwijls enorm snel en halen hoge snelheden”, klinkt het. “Als de politie hier een hele dag zou staan controleren, kunnen ze heel wat overtreders vatten. Ze controleren nu al regelmatig, maar  toch blijven ze hier zo snel rijden.” Of er bij dit ongeval ook overdreven snelheid aan te pas kwam, is nog niet duidelijk en dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Op de plaats van het ongeval was het ook bijzonder donker. “Wij hopen dat alles goed komt met de man en dat het niet fout afloopt.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.