VKS Hamme-Zogge krijgt na vele jaren broodnodige tweede voetbalterrein

Gemeente investeert 232.000 euro om aanpalende grond aan te kopen

Het terrein ligt er nu zo slecht bij, dat de gemeente een tweede zal aanleggen.
Geert De Rycke Het terrein ligt er nu zo slecht bij, dat de gemeente een tweede zal aanleggen.
Goed nieuws voor voetbalclub VKS Hamme-Zogge. Nog dit jaar wordt er werk gemaakt van een tweede voetbalterrein. Hiervoor krijgen ze hulp van de gemeente, die 232.000 euro voorziet om het nieuwe terrein aan te leggen. Het huidige veld kon de hoeveelheid spelers niet meer aan en lag er hierdoor slecht bij. “Dit is een goeie garantie voor onze toekomst”, aldus voorzitter Jurgen Mettepenningen. 

Maar liefst 200 spelers trainen elke week op het voetbalveld aan de Neerlandt in Hamme. De voetbalclub doet het goed, en de eerste ploeg staat momenteel ook helemaal bovenaan het klassement. Maar het veld zelf doet het heel wat minder goed. De staat is erbarmelijk, en daarom was een tweede terrein broodnodig. “Met de hoeveelheid spelers die onze club telt, was de situatie echt onhoudbaar geworden”, zegt voorzitter van VKS Hamme-Zogge Jurgen Mettepenningen. “Dit weekend hebben we door de regenval de wedstrijden nog moeten afgelasten omdat het veld niet bespeelbaar was.” 

Investeren in club

Dat de gemeente nu tussenkomt om in een tweede voetbalterrein te voorzien voor de club, is alleen maar goed nieuws. “Wij zijn hier heel tevreden mee. Nu kunnen we binnenkort alles verdelen over de twee terreinen, waardoor het eerste minder zwaar belast zal worden”, klinkt het. Wanneer de aanleg van het tweede terrein zal starten, is op dit moment nog niet duidelijk. Op de laatste gemeenteraad in Hamme werd wel alles goedgekeurd door het schepencollege. “Een tweede terrein was echt nodig. Daarom kochten wij de grond naast het eerste terrein, om te investeren in de club. Het veld zal in natuurgras aangelegd worden", zegt schepen van Sport Luk De Mey. 

Geert De Rycke

We zijn heel blij dat we een nieuw terrein krijgen, want hier wachten we al jaren op. Dit tweede terrein is een goeie garantie voor onze toekomst

Jurgen Mettepenningen

Het eerste elftal van VKS Hamme-Zogge zal onder meer het nieuwe plein gebruiken om te trainen en hun wedstrijden te spelen. De voorzitter is heel tevreden met de beslissing van de gemeente en wil hen daar dan ook voor bedanken. “We zijn heel blij dat we een nieuw terrein krijgen, want hier wachten we al jaren op. Dit tweede voetbalterrein is een goeie garantie voor onze toekomst”, klinkt het. 

Het eerste terrein moet eigenlijk ook vernieuwd worden, maar hier bestaan nog geen concrete plannen voor. “De aandacht gaat nu eerst naar het nieuwe veld, maar het bestaande plein moet ook onder handen genomen worden”, geeft Mettepenningen toe. “We zullen dit verder bekijken en in de toekomst zien wat er mogelijk is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.