VIDEO. 12.500 man geniet van ‘klein Tomorrowland’ in Hamme, organisatie denkt al aan extra podium

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
De zesde editie van Fantasia was opnieuw een schot in de roos. Het festival was volledig uitverkocht, de sfeer zat goed. Met grote namen zoals Gers Pardoel, Regi en Ummet Ozcan vulde de weide voor de mainstage zich met heel wat feestvierders. “Dit is een beetje Tomorrowland in het klein”, klinkt het. De organisatie denkt al aan uitbreiden.

Met bijna 40 artiesten en drie stages over het hele festivalterrein verspreid, was er een ruime mix aan muzieksoorten voor alle aanwezigen. Het eerste grote feestje kwam om 18 uur op gang met Gers Pardoel op de mainstage. Heel wat volk was aanwezig om zijn optreden te volgen en hij kreeg het publiek zeker op zijn hand. Op het einde sloot hij af met een nieuwe song, waarvan de clip voor een deel meteen ook werd opgenomen, iets wat de fans zeker konden waarderen. 

Geert De Rycke
Godfrey Koppen is fan van festivals en kwam al elk jaar naar Fantasia in Hamme.
Geert De Rycke Godfrey Koppen is fan van festivals en kwam al elk jaar naar Fantasia in Hamme.

Heel wat festivalgangers kwamen niet voor het eerst naar Fantasia. Zij spreken zich heel positief uit. Zo ook Hammenaar Godfrey Koppen (40), misschien wel de meest opvallende figuur van heel het festival. Met een speciaal kostuum en honderden festivalbandjes viel hij al van ver op. “Ik ben dol op festivals, ik ga naar alle festivals in België en hou de bandjes allemaal bij. Op Fantasia was ik er bij van de allereerste editie”, klinkt het. “Ik heb het festival echt zien groeien. De sfeer is hier fantastisch, iedereen is blij, en dat is het belangrijkste.”

 Fantasia groeide in zes jaar uit tot een festival met 4.000 naar 12.500 aanwezigen. “Dit is voor mij echt het kleine Tomorrowland", zegt Godfrey. “Het is een fantastische organisatie en ik kom hier zeker volgend jaar terug.” Ook de andere podia konden op heel wat volk en ambiance rekenen. “Er is hier voor iedereen wat wils en de mogelijkheid om je uit te leven, en dat maakt het net zo leuk om hier te zijn”, klinkt het. Ook de temperaturen waren fantastisch, de korte regen later op de avond hield de festivalgangers zeker niet tegen. 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke

Jurgen Mettepenningen, de organisator van het festival, denkt er sterk over na om volgend jaar misschien nog meer uit te breiden. “Die mogelijkheid hebben we zeker”, zegt Mettepenningen. “Uiteraard moeten we eerst spreken met de gemeente, maar ik denk dat we volgend jaar wel kunnen mikken op 15.000 bezoekers en misschien een extra podium kunnen plaatsen", klinkt het. “Het was trouwens een schitterende dag, we mogen terugblikken op een zeer geslaagde editie. Er waren geen grote incidenten. Wij zijn klaar voor volgend jaar", besluit Mettepenningen. 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.