Tentoonstelling over Vredefeesten na Eerste Wereldoorlog

Het oorlogsmonument op het Koning Albertplein, dat in die tijd Stationsplein heette.
RV Het oorlogsmonument op het Koning Albertplein, dat in die tijd Stationsplein heette.
Hugo Delooze organiseert vanaf 8 november een tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis in de Nieuwstraat in Hamme. De expo gaat over de Vredefeesten die in Hamme na de Eerste Wereldoorlog plaatsvonden. “Ik heb heel wat foto’s over die tijd die ik zal tonen aan het publiek0”, zegt Hugo. 

De Vredefeesten waren zeer belangrijk na het eindigen van de oorlog. De hoogtepunten voor Hamme waren het planten van een verlossingsboom op 4 augustus 1919. “Ook de onthulling van het oorlogsmonument op 14 augustus 1921 op het Koning Albertplein was zeer belangrijk”, klinkt het. De verlossingsboom werd geplant aan het Sint-Pieterspleintje, waar op dit moment nog altijd een boom staat. “Het oorlogsmonument is sinds 2011 beschermd", klinkt het. 

Het is een fototentoonstelling over die tijd. Tijdens de expo is er ook een boek te verkrijgen over de studie van de tijd na de oorlog en de standbeelden. “Je kan het boek ook bij dagbladhandels kopen of bij mezelf”, zegt Hugo. De tentoonstelling loopt tot 23 november en is toegankelijk voor iedereen. Hugo kreeg ook de steun van de cultuurraad, het gemeentebestuur, de Erfgoedcel, het iD+art-collectief en de heemkundige kring Osschaert. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.