Sint-Jozefcantorij brengt 'Geprikt en Geprikkeld'

De zangers en zangeressen van de Sint-Jozefcantorij tijdens een repetitie.
Foto Geert De Rycke De zangers en zangeressen van de Sint-Jozefcantorij tijdens een repetitie.
De Sint-Jozefcantorij van Kastel brengt eind deze maand het concert 'Geprikt en Geprikkeld'. Hoewel de religieuze erediensten waaraan de cantorij verbonden is steeds verminderen, is het koor met zo'n vijftig leden springlevend.

De Sint-Jozefcantorij van Kastel bestaat intussen 32 jaar. Al even lang zorgen ze voor de opluistering van de lokale eredienst. "Hoewel dat vandaag eerder uitzondering is. De ruimte die daardoor vrijkomt, vullen we op met andere culturele evenementen zoals onze deelname aan 'Hamme Zingt', de kermisconcerten en het korenfestival in Aarschot", zegt Lucien Willems.

Vijftigtal zangers

De Sint-Jozefcantorij heeft vandaag een vijftigtal zangers van Kastel, maar evengoed uit de ruime regio. "Mannen en vrouwen zakken wekelijks af naar Kastel om samen te musiceren maar ook om te filosoferen, te discussiëren en om zich gewoon te amuseren." Dirigent Kris De Ruysscher maakt er dan ook een erezaak van om verschillende muziekgenres te verkennen en om samen met de zangers op zoek te gaan naar de meest geschikte aanpak. "Koorzingen is immers een ploegsport", zegt de dirigent.


Het najaarsconcert 'Geprikt en geprikkeld' wil dan ook nieuwsgierig maken: wie prikkelt wat? De dubbelzinnigheid in de titel verraadt alvast dat het om een themaconcert gaat. Er zijn voorstellingen op 24 november om 20 uur, 25 november om 19 uur en 26 november om 15 uur in Ter Munken in Kastel. Tickets voor het concert kosten 10 euro en zijn te koop via 052/48.34.78. (KDBB)