Schepen wil Hammenaar op de fiets krijgen met #Hammefietst

Schepen Koen Mettepenningen wil de Hammenaar op de fiets krijgen voor de korte verplaatsingen.
Geert De Rycke Schepen Koen Mettepenningen wil de Hammenaar op de fiets krijgen voor de korte verplaatsingen.
Schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen wil met #Hammefietst de inwoners van de gemeente oproepen om zoveel mogelijk de fiets te gebruiken voor verplaatsingen indien dit mogelijk is. De schepen, die er deze legislatuur het ambt ‘fietsbeleid’ heeft bijgekregen, geeft zelf het goede voorbeeld en doet sinds 1 februari alle verplaatsingen in de gemeente met de fiets. 

“De bedoeling van deze actie is om de Hammenaar voor de kleine verplaatsingen, of de verplaatsingen waarbij geen auto nodig is, op de fiets te krijgen”, aldus schepen Koen Mettepenningen. “Ik heb hiervoor ook de hashtag, #Hammefietst gelanceerd. Via sociale media zal ik regelmatig mijn verplaatsingen met de fiets posten met een vermelding van de hashtag.” Op deze manier hoopt de schepen ook de rest van de bevolking in Hamme aan het fietsen te krijgen. “Mensen die meedoen, mogen ook deze hashtag gebruiken om zo het signaal verder te verspreiden”, klinkt het. 

Met deze actie wil de schepen ook duidelijk maken dat het niet altijd nodig is om de auto te gebruiken. De fiets is ook goed voor het milieu, de gezondheid en de portemonnee. “Met deze positieve boodschap hoop ik de mensen weer warm te krijgen om meer de fiets te nemen”, besluit Mettepenningen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.