Pop-up skatepark plechtig geopend, skaters heel tevreden met toestellen

Geert De Rycke
Aan het Kaaiplein in Hamme heeft een deel van het schepencollege en acht jongeren van Toernavies het pop-up skatepark vrijdagavond plechtig geopend. Het oude skatepark van 15 jaar oud werd enkele maanden geleden onveilig verklaard en moest afgebroken worden. “Ik ben enorm trots wat de jongens hier gepresteerd hebben met dit terrein", aldus schepen van Jeugd Lotte Peeters (N-VA). 
Geert De Rycke

Het was een zeer moeilijke beslissing voor de schepen van Jeugd enkele maanden geleden wanneer het skatepark gesloten moest worden. “Soms moet je moeilijke keuzes maken, maar de veiligheid stond hier voorop en er zat niets anders op dan het skatepark af te breken wegens te onveilig", aldus Peeters. 

Kort nadien werd het project Toernavies opgericht, waarbij verschillende jongeren ideeën mochten geven voor een tijdelijk skatepark op dezelfde site. Zo’n dertigtal jongeren kwamen er op af en gaven hun idee over wat er op het park moest komen. “Belangrijk hierbij was dat het door de jeugd en voor de jeugd werd gebouwd, wat zij wilden op het skatepark", klinkt het. 

Geert De Rycke

Sinds deze week werd er volop gebouwd in hete temperaturen om alles klaar te krijgen, maar de schepen is zeer tevreden met het resultaat. “Ik wil vooral de jongeren bedanken die dit alles in elkaar hebben gezet. Ze hebben schitterend werk geleverd in deze temperaturen en hebben zich niet laten tegenhouden”, klinkt het. Ook de jongeren zelf zijn enorm enthousiast over het park en konden meteen het beste van hun kunnen laten zien. Het skatepark werd geconstrueerd door iemand uit Nederland en gefinancierd met een voorzien budget en de steun van Koning Boudewijnstichting. 

Binnenkort zullen er ook workshops skaten georganiseerd worden. Deze vinden plaats op 31 juli, 7 augustus en 14 augustus. Je hoeft geen eigen plank te hebben of ervaring te hebben. “De komende periode staan de skaters alvast niet in de kou, en dat is het belangrijkste", besluit schepen Lotte Peeters. 

Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.