Pakkend afscheid van amazone Sarra: “Ze was gedreven op alle vlakken in haar leven”

Er werd massaal afscheid genomen van Sarra.
Koen Baten Er werd massaal afscheid genomen van Sarra.
In de Heilig Hartkerk aan de Zouavenstraat in Hamme werd deze ochtend afscheid genomen van Sarra van Avermaet. De amazone uit Hamme overleed vorige week nadat ze een trap in het gezicht kreeg van een paard. Maar liefst 1.000 personen waren aanwezig om afscheid te nemen van de jonge vrouw. Buiten was er een groot scherm opgesteld. “Sarra was een gedreven persoonlijkheid op alle vlakken”, aldus de priester die de mis leidde. 

De kerk was veel te klein voor alle aanwezigen die afscheid wilden nemen van de 21-jarige Sarra Van Avermaet uit Hamme. De vrouw overleed enkele dagen voor haar 22ste verjaardag na een tragisch ongeval. Ze was op weg een beloftevolle amazone te worden, toen er abrupt een einde kwam aan haar leven. De jonge vrouw was net gaan samenwonen met haar vriend en had nog zoveel toekomstplannen. “Ze lachte continue en wist heel goed wat ze wou in het leven. Ze was gedreven op alle vlakken in haar leven, en dat ook in de paardensport. Sarra was jammer genoeg op de verkeerde plaats op het verkeerde moment”, aldus de priester. 

Heel wat vrienden en familie kwamen afscheid nemen van Sarra in een heel emotionele dienst. De mama van Sarra had een pakkende brief geschreven als afscheid voor haar dochter. Zelf kon ze hem niet voorlezen, maar iemand anders las de boodschap voor. “Ik zal je betoverende lach, waarmee je alles gedaan kreeg van mij, enorm hard missen”, klonk het. “Je was een prachtige dochter. Ik heb zoveel geweldige herinneringen aan jou, die mij altijd zullen bijblijven. Schattie ik hou enorm veel van jou”, klonk het. 

levenslustige vrouw

Sarra runde sinds kort ook samen met haar vader stal De Gordebeek in Stekene. Ook haar vader was een enorm paardenliefhebber, net zoals haar vriend, die ze leerde kennen tijdens het uitvoeren van haar sport. De jonge amazone was ook net aan de slag gegaan bij de Vlaamse Liga voor de paardensport. 

Sarra was een heel levenslustige vrouw, en dat kwam ook in de misviering aan bod. Ondanks het zware verlies sloten ze het afscheid toch af met een positieve noot dat het leven verder gaat. “Sarra zal hierbij altijd aanwezig zijn in het leven”, aldus de pastoor. 

Hitte

Door de hoge temperaturen was ook het Rode Kruis aanwezig, zowel binnen in de kerk als buiten. Enkele personen kregen het moeilijk door de warmte. De hulpverleners grepen hierbij in, maar uiteindelijk bleef het aantal interventies beperkt tijdens het afscheid. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • kelly Cornelis

    Lieve Sarra, wat was jij een fantastische jonge vrouw. Af en toe kwamen we elkaar tegen op wedstrijden... Ik ga je lach en enthousiasme missen... Fly high Sarra...

  • petra vercauteren

    veel sterke