Opnieuw inbraak in Moerzeke: dader dit keer aan de haal met vissersmateriaal

De daders gingen aan de haal met vismolens en een karperhengel.
RV De daders gingen aan de haal met vismolens en een karperhengel.
In Moerzeke werd er opnieuw een diefstal vastgesteld in een chalet. Dit keer gebeurde het in ‘s Herenstreek. De feiten werden vermoedelijk gepleegd tussen 10 en 16 mei. Er werden deze keer geen dieren, maar wel vissersmateriaal. 

De eigenaar van de chalet in Moerzeke kwam 10 mei voor de laatste keer op zijn domein. Zaterdagnamiddag omstreeks 15.15 uur komt de man opnieuw terug naar zijn chalet en merkt hij dat de voordeur geforceerd is. De poortjes zijn wel allemaal nog dicht. Er werd geen enkel werktuig gevonden waarmee de deur kon opengebroken worden, waardoor de politie er van uit gaat dat er bruut geweld is gebruikt. Op het terrein zelf werden geen sporen aangetroffen. 

De chalet ligt aan een visput die volledig omheind is en in het recreatiegebied van Moerzeke ligt. Er is geen zichtbaarheid vanop de openbare weg en geen camerabewaking. Er zijn drie vismolens gestolen, een karperhengel , kaarsen en lucifers. 

De laatste weken werd het gebied in Moerzeke al meermaals getroffen door diefstallen en inbraken. Eerder werden er ook al verschillende dieren gestolen. Of het om dezelfde dader gaat, is niet duidelijk.