Natuurpunt organiseert bomenplantactie in Moerzeke

Er werden al eerder bomen aangeplant door Natuurpunt.
Geert De Rycke Er werden al eerder bomen aangeplant door Natuurpunt.
Natuurpunt Hamme organiseert deze maand opnieuw een grote bomenplantactie. Maar liefst 2.500 bomen staan klaar om geplant te worden op 23 november. “De bomen en planten komen tot rust in de winter, ideaal voor ons om jonge boompjes te planten”, zegt voorzitter Frans Verschelden. 

De bomen zullen geplant worden op de wereldwijde dag van de natuur. Het gaat om 2.500 inheemse loofbomen die goed groeien in ons natuurgebied. Niet alleen natuurpunt plant deze bomen. Ook iedereen die interesse heeft kan iets doen. Het bos wordt aangeplant in ‘s Heren Streek in deelgemeente Moerzeke. 

Wie interesse heeft, kan één of meer bomen symbolisch aankopen. Dit doe je voor de kleine prijs van vijf euro per boom. De bomen die je gekocht hebt, worden dan klaar gezet op het moment dat ze geplant worden. Op 23 november kan je dan je eigen boom planten tussen 10 en 12 uur. Daarna krijg je een drankje en een hapje aangeboden. 

Je kan de locatie waar het bos aangeplant wordt, bereiken via Bootdijkstraat nummer 114, daar neem je de afslag en volg je de pijlen van natuurpunt tot aan de bestemming. Wie een boom koopt, kan het bedrag overschrijven naar rekeningnummer BE06 7370 2342 3422 van Natuurpunt Hamme of betalen aan één van de bestuursleden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van Hamme

    Ik heb er zonet 6 gekocht ;-) en we gaan ze planten.

  • Andre De Bleser

    Fantastische actie, ik hoop dat dit op Nationaal vlak kan worden uitgebreid. Bomen blijven nu eenmaal het beste wapen tegen de groeiende CO2 uitstoot. Wil er twee kopen, alleen kan ik ze niet zelf planten.