Na verwoestende brand in vislokaal gespoelde put: gemeente wil gebouw heropbouwen

De gespoelde put brandde ongeveer een maand geleden volledig uit.
Koen Baten De gespoelde put brandde ongeveer een maand geleden volledig uit.
Het gemeentebestuur van Hamme zal na de zware brand op 26 januari 2019 het lokaal aan de gespoelde put in Moerzeke volledig opnieuw opbouwen. Op dit moment is de gemeente prijzen aan het opvragen om een tijdelijke container te plaatsen zodat ze hun activiteiten kunnen verder zetten. 

De brand aan de cafetaria ontstond zaterdagavond op 26 januari kort voor 23 uur. Een toevallige passant merkte het vuur op, maar het lokaal was toen al volledig verloren. De brandweer kon de schade wel nog beperken tot het lokaal en er voor zorgen dat het pompgemaal niet mee in vlammen opging. Vlak na de brand werd even gedacht aan kwaad opzet, maar volgens politie en brandweer zijn hier geen aanwijzingen voor. 

De gemeente wil nu iets doen voor de visclub en de werking ervan. “De club heeft 380 jaarabonnementen en 1.100 dagvergunningen om te vissen, wat heel veel is", zegt schepen Luk De Mey. “Wij willen de club nu al tijdelijk helpen en zullen in de toekomst ook het lokaal opnieuw heropbouwen. Hierbij zullen we ook een nieuwe en betere toilet voorzien”, aldus de schepen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.