Na Tournée Minérale nu ook Tournée Pédale: Beweging.net wil met campagne bewoners aanraden de wagen zoveel mogelijk langs de kant te laten staan

De deelnemers konden hun starterspakket afhalen aan het gemeentehuis.
Geert De Rycke De deelnemers konden hun starterspakket afhalen aan het gemeentehuis.
Beweging.net wil deze maand de bewoners aanraden om hun wagen zoveel mogelijk langs de kant te laten staan en de fiets te gebruiken. De actie gaat door van 6 mei en loopt tot 26 mei. Drie weken lang hopen ze zo minder fijnstof en meer gezonde lucht te creëren in Hamme. 

Niet alleen de gezondere lucht en minder fijnstof is een voordeel. “We bewegen ook met ons lichaam, wat we zeker nodig hebben”, zegt Danny Poppe van beweging.net in Hamme. “Niet alleen de fiets nemen is al een goed initiatief. Ook carpoolen, het openbaar vervoer of gewoon te voet gaan zijn goede alternatieven voor de wagen”, klinkt het. 

Om de actie kracht bij de zetten, werden ook deelnemerspakketten uitgedeeld, met onder andere zadelhoezen. In Hamme zijn er op dit moment al 63 personen die deelnemen aan de actie. Bij de actie van Tournée Pédale zijn ook mooie prijzen te winnen. Een reis naar Kopenhagen, een weekend in de Ardennen, gepersonaliseerde fietsen, een ballonvaart en een fietstocht in Parijs. Je kan je nog altijd inschrijven op www.tourneepedale.be om deel te nemen aan de actie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.