Na sluiting: jongeren hebben tientallen ideeën voor nieuw skatepark in Hamme

Er werden heel wat ideeën aangebracht aan het oude skatepark.
Geert De Rycke Er werden heel wat ideeën aangebracht aan het oude skatepark.
De skatende jongeren in Hamme hebben  tientallen ideeën aangebracht voor een nieuw skatepark aan het Kaaiplein in Hamme. Afgelopen week raakte bekend dat het skatepark zijn deuren moest sluiten omdat het te onveilig was en niet meer in goede staat. Onmiddellijk werd wel het project ‘Tournavies’ opgestart, waarbij de jongeren al hun ideeën voor een nieuw skatepark mochten aanbrengen. Deze zomer zullen er enkele tijdelijke toestellen geplaatst worden. 

“Het is opvallend hoeveel ideeën de jongeren hebben aangebracht en wat ze van het skatepark in Hamme willen maken", zegt schepen van jeugd Lotte Peeters (N-VA). “We hebben meer dan twintig bezoekers gehad die allemaal hun idee kwamen neerschrijven voor het skatepark. Het gaat dan onder meer om een halfpipe of een bowl. Ook voor hen is het belangrijk dat dit in beton gemaakt wordt en niet in hout", klinkt het. 

Naast skaters waren er ook voorstellen om steps en BMX’en toe te laten op het terrein. Zo kan het veel meer uitgebreid worden en meer jongeren aantrekken. “Ook slimme verlichting werd aangeboden. Dat is verlichting die aangaat wanneer er beweging is, en uitgaat wanneer er niemand op het skatepark is", aldus de schepen. “Wij zijn heel blij met het aantal ideeën dat werd aangebracht. We kunnen hiermee nu aan de slag gaan en kijken wat er mogelijk is", klinkt het.

Ook een verplaatsing van het skatepark nog dichter naar het jeugdhuis wordt eventueel niet uitgesloten. “Zo hebben we een leuke verzamelplaats van alle jeugd samen en worden het toch geen plaatsen voor hangjongeren", aldus Peeters. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.