Mobiele speelpleinwerking Pieto!nk krijgt opslagruimte

Kim Copejans bij het materiaal van Pieto!nk.
Foto Goossens Kim Copejans bij het materiaal van Pieto!nk.
Mobiele speelpleinwerking Pieto!nk heeft eindelijk een opslagruimte om al het materiaal op te bergen. Om dat te vieren, toveren ze park Kerckwijk vanmiddag om tot een speelparadijs

De initiatiefnemers van Pieto!nk vragen al enkele jaren een ruimte waar ze hun materiaal kunnen opbergen. Voorlopig ligt alles opgestapeld in het voormalige jeugdcentrum in de Nieuwstraat. Maar vocht en schimmel tasten daar het speelgoed aan. "Bovendien nam het gemeentebestuur deze zomer geen beslissing over de werkingssubsidies voor de mobiele speelpleinwerking. Daarom was er geen Pieto!nk afgelopen zomer.", zegt Kim Copejans.

Feest in park Kerckwijk

Intussen heeft het gemeentebestuur 5.000 euro uitgetrokken voor een opslagruimte voor Pieto!nk. "Ze krijgen een plekje in de hangar in de Vuurkruisenlaan, waar ook de Hamse Wuitens huizen. De 5.000 euro worden gebruikt om in de hangar een systeem te voorzien om de materialen proper en veilig op te bergen", zegt schepen van Jeugd Mieke De Keyser (CD&V).


Om het goede nieuws te vieren, nodigt Pieto!nk zaterdag alle kinderen uit in park Kerckwijk. "We vonden het jammer voor de kinderen dat we deze zomer niet met hen konden spelen. Veel kinderen en ouders vroegen om toch iets te doen en dat konden we niet weigeren", zegt Copejans. "Deze zomer hebben we niets georganiseerd, maar achter de schermen hebben we hard gewerkt. Met onze speelnamiddag in het park willen we tonen dat we er nog steeds staan en dat we de moed nog niet verloren hebben." Alle kinderen zijn vanmiddag van 14 tot 17 uur welkom in park Kerckwijk om te spelen en pannenkoeken te eten. (KDBB)