Maar twee inschrijvingen, dus kleuterschool aan Boteraard moet sluiten: “Met pijn in het hart, maar schooltje openhouden, heeft weinig zin”

Geert De Rycke
Het gebouw van de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven in de Boteraard in Hamme sluit de deuren. De vestigingsplaats wordt opgeheven omdat er maar twee inschrijvingen waren voor het volgende schooljaar. “We hadden nog gebruik kunnen maken van een tweede genadejaar, maar dat heeft volgens ons nog weinig zin”, zegt schepen Luk De Mey (CD&V). De leerlingen die ingeschreven zijn op de vestiging in de Boteraard, zullen mee les volgen in het gebouw op het Kaaiplein. 

De gemeente heeft beslist om de vestigingsplaats in de Boteraard te sluiten. Er werden slechts twee kindjes ingeschreven voor volgens schooljaar: te weinig om aan het minimum van twaalf leerlingen te voldoen. “Er zijn opnieuw niet genoeg kindjes ingeschreven. We konden nog gebruik maken van een tweede genadejaar, maar dat heeft volgens ons nog weinig zin”, zegt De Mey. 

De vestigingsplaats was op dit moment al gesloten. De leerlingen die nog ingeschreven waren in Boteraard, volgden de lessen mee op de vestiging op het Kaaiplein, en dat zal ook volgend jaar opnieuw het geval zijn voor de twee leerlingen die ingeschreven zijn. “Natuurlijk is het met veel spijt in het hart dat we deze vestigingsplaats  sluiten. Het gebouw had zeker zijn eigenheid, maar we moeten ook realistisch zijn”, aldus schepen De Mey. 

Geert De Rycke

Gebouw wordt niet afgebroken

Naast de sluiting van het schooltje in de Boteraard is er ook goed nieuws voor de scholen in Hamme en omstreken. “De inschrijvingen in Moerzeke lopen als een trein”, klinkt het. “De gemeenteschool in Moerzeke haalt ook heel goede scores bij de klassen die er zijn en hebben een goede werking. We moeten hier zeker verder op inzetten en de werking hier nog verbeteren, zodat ouders hun kinderen hier met veel plezier blijven inschrijven.” 

Vorig jaar werd er in de Boteraard nog een grote reünie gehouden en haalden ze oud leerling Maria nog naar het schooltje. Het zal wel de laatste reünie zijn die daar wordt gehouden. Schepen Luk De Mey laat weten dat het gebouw niet afgebroken zal worden. “We moeten nog kijken welke invulling we de school kunnen geven. Het is op dit moment nog niet duidelijk, maar we willen de oude vestiging in de Boteraard al zeker een nieuwe invulling geven”, besluit de schepen. 

Het voorstel tot sluiting zal vanavond voorgelegd worden op de gemeenteraad in Hamme. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.