Leven als god in Portugal

EX-SCHEPEN HILDE LANDTSHEER OPENT GASTENVERBLIJF QUINTA DOS BRUZIOS

Paul en Hilde in de tuin van hun villa in Portugal.
Kos Paul en Hilde in de tuin van hun villa in Portugal.
Een oud boerderijtje aan de voet van de Serra da Estrella in Portugal is sinds kort de nieuwe thuis van ex-schepen Hilde Landtsheer en haar vriend Paul De Bondt. Het koppel opent er deze zomer ook een gastenverblijf. "Boodschappen doen is een halve dagactiviteit. Zalig om daar zoveel tijd aan te besteden."

Deze zomer opent Hilde Landtsheer (42) samen met haar vriend Paul De Bondt (46) het vakantieverblijf Quinta Dos Bruzios in het hart van Portugal. "Reizen zit ons in het bloed", zegt Landtsheer, die haar reisbureau in de Slangstraat opgaf om haar droom waar te maken. "Tien jaar geleden zijn we verliefd geworden op Portugal. We hadden plannen om er op onze oude dag iets te beginnen", vertelt Hilde, die tot 2012 schepen was in Hamme en daarna in de gemeenteraad zetelde. Tot er onlangs enkele onverwachte kansen opdoken. "Paul was zelfstandig salesmanager en kreeg een mooi aanbod om zijn aandelen te verkopen. Net op dat moment kon ik ook het reisbureau overlaten. We hebben niet te lang getwijfeld, zowel Paul als ik gingen op het aanbod in en verkochten onze zaken. Bovendien was ik niet herkozen als schepen en daardoor hebben we de stap tien jaar vroeger gezet dan oorspronkelijk gepland."

Vanaf het terras hebben de gasten een prachtig uitzicht op de bergen.
Kos Vanaf het terras hebben de gasten een prachtig uitzicht op de bergen.

Rustgevende plek

Het koppel ging in Portugal op zoek naar een leuke plek. "We zijn geen zeemensen, daarom gingen we meer centraal in het land op zoek naar een woning. Toen we op een oud boerderijtje stoten aan de voet van de bergketen Serra da Estrella waren we snel verkocht. Vanaf het terras hebben we zicht op de bergen. Het is echt een rustgevende plek", zegt Hilde. "Al staat daar natuurlijk wel iets tegenover. Het is zo afgelegen dat je niet altijd een goede ontvangst hebt met de telefoon of het internet. Als we iets willen zien, moet er minstens vijftig kilometer gereden worden", zegt Hilde. "Maar dat heeft ook zijn charme. We kunnen hier helemaal onthaasten. Boodschappen doen voor het avondeten is een halve dagactiviteit. Vroeger was het ondenkbaar om daar zoveel tijd aan te besteden en nu kan dat gewoon."

Gastenverblijf

Genieten staat nu voorop voor het koppel, al was het in het begin wel even aanpassen. "We komen allebei van een druk leven en hier vinden we de totale rust. Al hebben we voorlopig nog wel wat werk om alles in orde te brengen. Het domein is 8,3 hectare groot. Dat onderhouden is al een bezigheid op zich. Zo gaan we de boomgaard opnieuw aanleggen. Ook het gastenverblijf voor zes personen hebben we helemaal in gereedheid gebracht. Daarnaast is er ook tijd voor zoveel dingen waar we vroeger met onze drukke jobs niet aan toe kwamen. Zo genieten we ervan om uitgebreid te koken en om te lezen."


Al viel het afscheid van de familie en vrienden het koppel toch zwaar. "We leefden er echt naartoe om hier te komen wonen, maar de dag zelf was het wel even moeilijk om alles achter te laten. Via internet en telefoon houden we goed contact met familie en vrienden. We zijn van plan om twee tot drie keer per jaar terug naar Hamme te gaan." Paul en Hilde stappen eind deze maand ook in Portugal in het huwelijksbootje. "Voor ons huwelijk zullen we heel wat familieleden en vrienden terugzien. Ze komen dan allemaal naar onze nieuwe thuis." Meer informatie over de villa van Hilde en Paul is te vinden op www.portugalvilla.eu.