Leerlingen Zouaaf gaan Picasso achterna

Copyright : Geert De Rycke
De leerlingen van KOHa-basisschool Zouaaf worden deze week ondergedompeld in de wereld van kunst. Samen met vzw Start with Art tonen ze vrijdag hun werkjes aan het grote publiek.

Zowat alle gangen van de school, de vrije ruimten en de nabijgelegen parochiekerk zijn intussen ingericht als museum. In het 'Museum Zouaaf' prijken reproducties van meesterwerken uit de internationale kunstgeschiedenis. "Alle leerlingen bezoeken de museumruimten en gaan daarna in de klas aan het werk onder begeleiding van een kunstenaar" , zegt directeur Marc Vercauteren. "Resultaat: kunst, beeldende creativiteit en het ontdekken van de eigen mogelijkheden."


In het zesde leerjaar kozen de leerkrachten ervoor om de stijlomwentelingen van Pablo Picasso beter te leren kennen. "Picasso's stijlperiodes werden vaak beïnvloed door de vrouwen die hij kende of door de mensen die hij ontmoette", zegt leerling Maite. "Zowel in de klas als in het museum maakten we kennis met typische figuraties van Picasso. We maakten zelf miniatuurtjes rond cijfers die we daarna op doek schilderden onder leiding van kunstenares Corine."


Vrijdag 10 februari van 13.30 tot 16 uur kan iedereen de werkjes in 'Museum Zouaaf' bewonderen. Daarna volgt een artistieke Pop Art Modeshow en een kunsveiling in de Zouaaf waar ook een kunstcafé ingericht wordt. (KDBB)

De leerlingen zijn creatief met verf. Vrijdag tonen ze hun werkjes.
Copyright : Geert De Rycke De leerlingen zijn creatief met verf. Vrijdag tonen ze hun werkjes.