Leerlingen PTI planten samen met gemeente bijenvriendelijk mengsel

Geert De Rycke
Enkele leerlingen van het PTI in Hamme hebben, samen met enkele gemeentearbeiders, woensdagochtend aan de Meulenbroekstraat in Hamme een bloemenmengsel gezaaid dat bijen moet aantrekken. 

Het bloemenmengsel zou binnen enkele weken al kunnen uitkomen waarna het de bijen kan aantrekken. De leerlingen van 1A2a hebben in de lessen natuurwetenschappen geleerd dat de bijenweide goed is voor de natuur en zijn heel blij dat ze dit vlak voor de school kunnen aanleggen. “Wij zijn heel blij dat we als gemeente kunnen samenwerken met de school om hier een bijenweide aan te leggen” zegt schepen van Milieu Lotte Peeters (N-VA). “De gemeente zal het perk onderhouden, maar het is leuk dat  we de leerlingen er kunnen bij betrekken en hen bewust maken dat dit goed is voor het milieu.” 

De school maakte ook al enkele bijenkasten die ze kunnen gebruiken. In het bloemenmengsel dat werd gebruikt, zit onder andere boekweit, luzerne, rode en witte klaver en smalle weegbree. “Het gaat om een meerjarig mengsel dat volgend jaar ook nog zal bloeien en dus opnieuw bijen kan aantrekken”, besluit Peeters. 

Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.