Leerlingen brengen dag op school door zonder smartphone

Alle leerlingen moesten aan de ingang van de school hun gsm afgeven.
Geert De Rycke Alle leerlingen moesten aan de ingang van de school hun gsm afgeven.
De leerlingen van het Gemeenschapsonderwijs Mira! brengen vandaag de dag op school door zonder gsm-toestel. De school zet sterk in op het digitaal leren en gebruikt hierbij ook vaak de smartphone, maar wil ook duidelijk maken dat de telefoon soms aan de kant gelegd moet worden. “We willen vandaag ook focussen op het sociaal contact, wat belangrijk blijft”, zegt directeur Vincent Browet. 
De gsm’s werden bijgehouden voor een dag.
Geert De Rycke De gsm’s werden bijgehouden voor een dag.

In verschillende lessen werken de leerlingen al met de smartphone, maar vrijdagochtend aan de schoolpoort was het even anders. Daar was een gsm-checkpoint ingericht, waar alle leerlingen hun telefoon moesten afgeven. Voor sommigen niet eenvoudig, maar iedereen stapte er toch vrolijk in mee. “Het is nodig om af en toe eens te detoxen en dat doen we vandaag door een dag vol sport en spel te organiseren zonder de gsm. Op deze manier beschermen we onze leerlingen ook tegen een verslaving en tonen we ook dat sociaal contact nodig blijft”, besluit de directeur. 

Geert De Rycke
De GSM’s werden afgegeven aan de schoolpoort.
Geert De Rycke De GSM’s werden afgegeven aan de schoolpoort.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.