KVK Robur neemt afscheid van A-ploeg in tweede provinciale: Club wil volop kaart trekken van lokale voetballers

Bruno Lammens ziet de toekomst van de club positief.
Geert De Rycke Bruno Lammens ziet de toekomst van de club positief.
KVK Robur, de fusieclub tussen KFC Robur en VK Hamme, gaat vanaf volgend seizoen verder met maar één ploeg. Dat heeft het bestuur unaniem beslist. Robur A speelde in tweede provinciale, maar het team wordt opgedoekt, waardoor er enkel nog in derde provinciale een ploeg van de club zal spelen. “In de toekomst had het weinig zin om met twee ploegen verder te werken, dus hebben we volop de kaart getrokken van de lokale voetballers”, aldus voorzitter Bruno Lammens. 

Tweedeprovincialer Robur A heeft zijn laatste matchen er opzitten. De stekker wordt uit de ploeg getrokken en de club gaat verder met Robur B, die in derde provinciale zal aantreden. Vier jaar geleden kwam het tot een fusie en werd besloten om twee ploegen aan te houden, maar nu heeft het bestuur beslist om met één ploeg verder te gaan. “Het gaat hier puur om de toekomst van de club. We wilden kijken welke weg we gingen inslaan en hoe onze werking verder kunnen uitbouwen”, aldus voorzitter Bruno Lammens. “Hieruit kwam als belangrijkste naar voor dat we vooral plezier willen hebben in onze club. Voetbal moet leuk blijven. Ook de lokale verankering kwam sterk naar boven.” 

Financieel plaatje 

Ook het financiële aspect speelde mee in het nemen van de beslissing. “We moeten hier niet flauw over doen. De spelers in de A-ploeg kregen betaald voor hun wedstrijden en dat was niet altijd weinig. Om onszelf financieel gezond te houden, doen we hier een voordeel mee”, geeft Lammens toe. Sommige spelers van de A-ploeg blijven en gaan over naar de B-ploeg. Zij hebben ingeleverd en een nieuw contract gekregen, maar zagen hier niet op tegen. “In totaal zijn er tien spelers gebleven en hebben we een kern van 32 spelers”, zegt Lammens. “Het gaat dan om de lokale spelers uit Hamme en de nabije omgeving, en dat is waar we naartoe willen. We zijn blij met deze nieuwe structuur en gaan er vol voor.” 

De ploeg wil ook tijdens de wedstrijden meer toeschouwers lokken. “Ook  hier is dus de lokale verankering zeer belangrijk. Wij willen dat de oma’s en opa’s, de mama’s en papa’s opnieuw komen kijken naar het voetbal. Met spelers die van verder komen, was dit moeilijk, maar nu moeten we er toch in slagen meer volk naast het terrein te krijgen”, aldus de voorzitter. “Dat is onze visie en daar willen we met veel goesting volgend jaar aan werken. Ook de gemeente steunt ons in deze beslissing en we liggen op dezelfde lijn, wat zeer belangrijk is.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.