Kinderen vinden trouwring terug die al 17 jaar lang zoek was

Dit klasje vond de ring tijdens een zwerfvuilactie vlakbij café Castel.
Geert De Rycke Dit klasje vond de ring tijdens een zwerfvuilactie vlakbij café Castel.
De leerlingen van het derde en vierde leerjaar van KoHa De Vijfsprong in Kastel hebben dinsdag bij een zwerfvuilactie voor mooimakers een trouwring teruggevonden aan café Castel. De ring was al 17 jaar vermist en behoorde aan Marc, die samen met zijn vrouw Linda het café jarenlang opengehouden heeft. “We hebben de dochter kunnen opsporen en zullen haar de ring volgende week terug overhandigen”, zegt juf Evi. 

Het was de 7-jarige Lise die de ring vond vlakbij café Castel in de Scheldestraat. “Ik zag plots een ring liggen tussen de aarde en heb hem meteen opgeraapt”, vertelt ze. “Hij lag niet onder de grond, maar gewoon zichtbaar op straat.” Nadien heeft ze hem aan enkele ouders en oma’s gegeven, die mee op pad waren tijdens de zwerfvuilactie. “Zij wisten meteen van wie de ring was en konden ons helpen om de familie op te sporen”, vertelt juf Evi. 

De 7-jarige Lise vond de ring tussen de aarde.
Geert De Rycke De 7-jarige Lise vond de ring tussen de aarde.

Verloren tijdens verbouwingen

De ring behoort tot een erg gekend koppel in het dorp, Marc en Linda, die jarenlang café Castel openhielden. De trouwring werd vlakbij het café gevonden waar ze al die jaren vertoefd hebben. “Marc speelde de ring blijkbaar ooit eens kwijt tijdens verbouwingen aan het café”, zegt Evi. “Hij gleed van zijn vinger en kwam onder het vals plafond terecht.” Er werd toen nog met man en macht gezicht, maar de ring werd nooit gevonden.

Marc overleed kort na het verlies van zijn ring. Zijn vrouw Linda is ondertussen ook al enkele jaren overleden. Maar dochter Kelly woont nog steeds in Kastel, en is opgelucht dat de ring toch nog gevonden werd. “Zij liet ons al weten dat ze zo blij is dat de ring terecht is en hij terug thuis kan komen”, aldus Evi.

De trouwring zal volgende week terug overhandigd worden aan de dochter van het koppel.
Geert De Rycke De trouwring zal volgende week terug overhandigd worden aan de dochter van het koppel.

Vermoedelijk werd de ring teruggevonden tijdens de renovaties die de nieuwe eigenaars van het café hebben uitgevoerd. “Het vals plafond werd verwijderd, vermoedelijk is toen de ring naar beneden gevallen, waardoor Lise deze gevonden heeft op straat”, klinkt het.

Lichte schade

De ring vertoont lichte schade, maar de namen van het koppel staan er wel nog steeds in gegraveerd. De klas en de juf hadden nooit verwacht zo iets te vinden tijdens een zwerfvuilactie. “Het is gek om zo iets na 17 jaar boven te halen. Het doet ons veel plezier dat we er iemand heel gelukkig mee kunnen maken”, besluit Evi. 

Het klasje zal de ring volgende week aan de dochter van het koppel overhandigen, en wil daar een plechtig moment van maken. Daarom werd de vrouw uitgenodigd om de ring te komen ophalen op de school.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jacques de backer

    Proficiat aan de eerlijke vinders - ben de mijne trouwens ook kwijtgeraakt destijds op het voetbalveld van Tielrode. Je weet maar nooit - inscriptie mariette & jacques, 05.05.68