Kinderen leren Chinese verdedigingstechnieken tijdens Sint-Maartenfeest

De Chinese gevechtsmeester leerde de kinderen enkele technieken aan.
Foto GDR De Chinese gevechtsmeester leerde de kinderen enkele technieken aan.
Tijdens het Sint-Maartenfeest in het Moerzeekse woonzorgcentrum kregen kinderen de kans om de kneepjes van de Chinese verdedigingskunst Wing Chun te leren.

Het was Sue Chang-Chan van Chinees restaurant Fai's Take Away die met het idee kwam aanzetten. "We werkten eerder al samen met het woonzorgcentrum in Moerzeke en nu ontstond het idee om tijdens het jaarlijkse Sint-Maartensfeest ook eens wat te doen dat gericht is op kinderen. We zijn hier om kinderen Chinese tekens te leren schrijven en we brachten ook Teck Meng Lee mee, meester in de verdedigingskunst Wing Chun", zegt Sue.


De meester Wing Chun is een Belg met Chinese roots die lang in Hong Kong woonde. "Het woord zegt het zelf: het gaat hier om een verdedigingskunst. Aan de kinderen toon ik dan ook hoe ze de kracht van iemand die hen aanvalt en veel groter en sterker is, kunnen omzetten in hun eigen voordeel, hoe ze de kracht van de aanvaller net tegen de aanvaller zelf kunnen gebruiken."


Behalve de Chinese workshops, bracht ook Sint-Maarten zelf een bezoekje aan het woonzorgcentrum waar alle kinderen en kleinkinderen van bewoners en personeelsleden op uitgenodigd werden. (KDBB)