Jeugdhuis opent medialab om jongeren te laten proeven van fotografie

Schepen Lotte Peeters (N-VA) en Frederik Vermeire van JC Den Appel zijn in hun nopjes met het medialab.
Geert De Rycke Schepen Lotte Peeters (N-VA) en Frederik Vermeire van JC Den Appel zijn in hun nopjes met het medialab.

Jeugdhuis 't Klokhuis beschikt sinds dit weekend ook over een medialab in hun gebouwen. De ruimte werd vrijdagavond plechtig geopend in het bijzijn van de schepen van Jeugd en moet jongeren de kans geven om te proeven van fotografie en film. “Wij willen in ons jeugdhuis méér aanbieden dan enkel een toog en muziek", aldus Frederik Vermeire. 

De opening van het medialab kadert in het project ‘Offline’, dat het jeugdhuis al sinds 2014 heeft opgestart. Het project biedt tentoonstellingen aan, verschillende workshops en nu dus ook de mogelijkheid tot fotograferen en filmen voor jongeren. “Op deze manier willen wij hen laten proeven van de fotografie en alles wat er bij komt kijken", zegt Frederik. “Er worden ook lessen gegeven. Het is voor iedereen toegankelijk en jongeren kunnen hier hun schoolopdrachten uitvoeren of foto- en filmmateriaal huren aan zeer democratische prijzen", klinkt het. 

Geert De Rycke

Schepen van Jeugd Lotte Peeters kwam het lokaal plechtig openen en is in de wolken over de opstart van het medialab. “Groepswerken en schoolwerk? Die kunnen hier perfect doorgaan. Bovendien wordt de kloof tussen ‘digital natives’ en mensen die nog niet helemaal mee zijn met de nieuwe technologie hier ook een beetje kleiner", aldus Peeters. “Het is een leuk pedagogisch project waar iedereen terecht kan, we zijn fier dat we als gemeente hier ons steentje kunnen toe bijdragen”, besluit de schepen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.