Jeugddienst stopt ‘doe-boekjes’ in brievenbussen om kinderen leuke activiteiten te geven tijdens de zomer

Het boekje werd vandaag uitgedeeld in de scholen.
RV Het boekje werd vandaag uitgedeeld in de scholen.
De jeugddienst van Hamme heeft woensdag ‘doe-boekjes’ uitgedeeld in de gemeente. Zo kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar, die dit jaar niet op reis gaan door corona, zich deze zomer op een leuke manier bezighouden.

Het initiatief kwam van de gemeente die wilde anticiperen op het grote aantal kinderen dat deze zomer noodgedwongen moet thuisblijven. “We tekenden daarom met de jeugddienst in op een groepsaankoop voor de doe-boekjes, die op maat van de gemeente gecreëerd werden”, vertelt Lotte Peeters. De boekjes werden verdeeld in de lagere scholen zodat ze toch nog plezier kunnen hebben deze zomer. “In het boekje staan spelletjes en tips om de vakantie te vullen. De kinderen kunnen ook een dagboek bijhouden van hun zomer”, klinkt het. 

Helemaal achteraan staat er ook een brief die ze kunnen schrijven naar de burgemeester of de schepen van Jeugd waarbij ze aanbevelingen kunnen doen om de gemeente nog kindvriendelijker te maken. “Dit mogen ze indienen in de brievenbus van jeugdcentrum Den Appel. Ik kijk er alvast naar uit en hoop dat we het alleen nog maar beter kunnen maken voor onze jeugd”, besluit Peeters.