Jaagpad tussen Baasrode en Moerzeke vier maanden afgesloten wegens werken aan ringdijk

Vanaf Baasrode veer wordt het jaagpad afgesloten gedurende vier maanden.
Google Maps Vanaf Baasrode veer wordt het jaagpad afgesloten gedurende vier maanden.
Het jaagpad tussen het veer van Baasrode en Moerzeke (Kastel) en het driehoeksveer Mariekerke- Moerzeke - Sint-Amands is de komende vier maanden afgesloten voor alle verkeer. Het jaagpad wordt afgesloten in kader van de werken aan de ringdijk en het overstromingsgebied Wal-Zwijn in Kastel. 

De reden voor de afsluiting is dat er regelmatig zwaar vervoer en zware machines, die zand en materiaal aanvoeren, over het jaagpad moeten rijden. Hierdoor is de veiligheid voor de voetgangers en de fietsers niet voldoende gegarandeerd, waardoor beslist werd om het jaagpad volledig af te sluiten zolang de werken plaatsvinden. 

Om de fietsers en de voetgangers niet helemaal af te sluiten, werd er een omleiding voorzien. De Vlaamse Waterweg NV wil de werken zo snel mogelijk klaar hebben om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn waardoor de werken een tijdlang niet meer verder gezet kunnen worden, dan zal het jaagpad weer opengesteld worden, tot de werken opnieuw hervat kunnen worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.