Inwoners kunnen deelnemen aan groot dictee

RV
Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is bij iedereen wel bekend. Jaar en dag werd het op televisie uitgezonden. Het dictee werd nu in een nieuw jasje gestoken en gaat verder onder de noemer ‘Groot Dictee Heruitgevonden'. Dit jaar kan iedereen uit Hamme, Berlare en Zele deelnemen in de bibliotheek van Zele. 

Het klassieke dictee wordt in de nieuwe versie afgewisseld met een taalspel die zorgt voor uitdagingen en plezier voor mensen van alle leeftijden. Dit jaar gaat het dictee door in de bibliotheek in Zele op 6 december van 19.30 uur tot 22 uur. 

Annika Cannaerts uit Borgerhout schreef de tekst die dan zal worden voorgelezen. Het eerste deel is het klassieke dictee, daarna worden er woorden geprojecteerd en moeten de deelnemers de juiste spelling aanduiden in meerkeuze. Met die letters van de meerkeuze moet je nadien een zo lang mogelijk woord vormen. De beste speller én de bedenker van het langste woord gaan naar huis met een mooie pen. 

De winnaars van alle bibliotheken nemen het nadien ook nog eens tegen elkaar op in De Schrijfwijzen op 18 januari 2020. De winnaar van die wedstrijd krijgt een exclusieve Belgische designpen. Inschrijven kan je in de bibliotheken van Hamme in Achterthof, in Zele op de Lokerenbaan en in Berlare op het Dorp. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.