Infovergadering voor toekomstplannen overstromingsgebied Den Bunt

Aan Den Bunt in Hamme wordt hard gewerkt. Donderdag is er een nieuwe infovergadering.
Kos Aan Den Bunt in Hamme wordt hard gewerkt. Donderdag is er een nieuwe infovergadering.

Sinds begin 2019 wordt er in Hamme werk gemaakt van het overgangsbeheer van het overstromingsgebied in Den Bunt. In de toekomst wordt deze locatie een voorbereid op een omvorming naar slikken en schoren. Donderdagavond om 20.00 uur plant de Vlaamse Waterweg een infoavond hieromtrent. Zij zal meer uitleg geven over welk infrastructuurwerken de komende jaren uitgevoerd worden. 

Het gaat dan onder meer over het aanleggen van in- en uitwateringssluizen, het verlagen van de overloopdijk, dichten van de ringdijk, enzovoort. Ook Natuurpunt zal meer uitleg geven over hoe ze het beheer gaat aanpakken in de transitiefase en welke natuur er in de toekomst in Den Bunt verwacht wordt. Iedereen is welkom aan de werfkeet in Driegoten in Hamme. 




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.