Hond Pirkko Belgisch kampioen gehoorzaamheid

Georges Van Goethem en Pirkko werden Belgisch kampioen gehoorzaamheid.
RV Georges Van Goethem en Pirkko werden Belgisch kampioen gehoorzaamheid.
Hammenaar Georges Van Goethem is samen met zijn Mechelse herder Pirkko uitgeroepen tot Belgisch kampioen gehoorzaamheid. Op zondag 8 september was er in Lille het Belgisch kampioenschap, waarbij Georges met de beker naar huis mocht gaan. “Ik ben bijzonder fier op deze titel en wil iedereen bedanken die me steunde", aldus Georges. 

Al bijna veertig jaar lang is Georges bezig met het trainen van honden en 30 jaar geleden richtte hij hondenschool Raad en Daad op. Om te mogen deelnemen aan het kampioenschap moest Pirkko bij de 40 beste honden ter wereld zitten. Deze plaats kon hij verdienen door deel te nemen aan andere wedstrijden. “In dit klassement eindigde ik al op de eerste plaats en nu kon ik dit bekronen met de titel van België”, klinkt het trots. 

Georges is ook bijzonder fier dat hij met zijn club kampioen is kunnen worden. “Net nu we dertig jaar bestaan, halen we deze titel binnen, dus is het zeker dubbel feest”, klinkt het. “Ik ben heel blij dat we dit jubileumjaar kunnen vieren met deze titel. De hondensport is niet zo bekend, maar het vergt heel wat inspanning om dit te kunnen behalen”, besluit de Belgisch kampioen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.