Grote snelheidsborden moeten discussie over zichtbaarheid in de kiem smoren

De borden moeten bestuurders duidelijk maken dat ze in een zone 30 rijden.
Geert De Rycke De borden moeten bestuurders duidelijk maken dat ze in een zone 30 rijden.
In het straatbeeld in Hamme zijn bijzonder grote verkeersborden verschenen. Dit is geen foutje van de gemeente, maar is bedoeld om bestuurders die het niet zo nauw nemen met de snelheidsbeperkingen beter te waarschuwen. “Nu kunnen de bestuurders niet meer zeggen dat ze het verkeersbord niet gezien hebben”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen (CD&V). 

Sinds 2017 is de gemeente Hamme ingedeeld in verschillende snelheidszones. In heel wat straten geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. “Deze maatregel vraagt een aanpassing van het rijgedrag, maar dat is voor sommige bestuurders blijkbaar niet zo eenvoudig”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Mettepenningen. 

En dus kocht de gemeente extra grote verkeersborden aan. “Met deze borden willen we de weggebruiker aan het doel van deze snelheidsbeperking herinneren”, klinkt het. Op de borden staat telkens aangegeven dat het om een zone 30 gaat, met daar bovenop het opschrift ‘Groot genoeg?’. “We hebben in totaal die zo’n borden, die overal in de gemeente geplaatst kunnen worden”, aldus Mettepenningen. Op dit moment staat één van de borden aan de kerk in Hamme-Zogge. “We hopen dat ze voldoende opvallen, zodat er in de toekomst geen discussie mogelijk meer is als bestuurders zeggen dat ze het verkeersbord niet gezien hebben”, besluit de schepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.