Graven met vervallen concessie worden verwijderd

De graven met een vervallen concessie zullen van het kerkhof in Moerzeke verwijderd worden.
Foto Geert De Rycke De graven met een vervallen concessie zullen van het kerkhof in Moerzeke verwijderd worden.
Nog dit jaar en begin volgend jaar worden op de kerkhoven van Moerzeke en Kastel de graven met een vervallen concessie verwijderd.

Sinds 2015 wordt er jaarlijks een lijst gemaakt van graven op de kerkhoven van Hamme met een vervallen concessie. "We proberen dan steeds om de nabestaanden op te zoeken en om hen schriftelijk te informeren over de vervaldatum", klinkt het bij het gemeentebestuur, dat dit jaar werk maakt van de begraafplaatsen in Moerzeke en Kastel. Op die kerkhoven werden het afgelopen jaar berichten geplaatst aan graven met een vervallen concessie. Wanneer de nabestaanden de concessie de voorbije maanden niet lieten verlengen, worden de graven nog dit jaar of begin volgend jaar verwijderd.

Gedenkzuil

"Nabestaanden kunnen ervoor kiezen om de concessie niet te verlengen, maar om in de plaats daarvan een herdenkplaatje te laten plaatsen op de gedenkzuil. Dat kost 20 euro en blijft 25 jaar hangen. Aan de asweide staan zo'n zuilen waarop kleine gedenkplaatjes voortaan in plexi-materiaal gehangen worden. Er werd voor dit nieuwe materiaal gekozen omdat de oudere koperen plaatjes na verloop van tijd onleesbaar werden."


Na Moerzeke en Kastel is de begraafplaats van Hamme aan de beurt.


De graven zullen eind 2018 en begin 2019 verwijderd worden wanneer de concessie niet verlengd wordt. (KDBB)