Gratis uw elektrische wagen opladen bij Lidl

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein kwam de elektrische laadpalen meteen uittesten.
Foto Geert De Rycke Vlaams minister van Energie Bart Tommelein kwam de elektrische laadpalen meteen uittesten.
Aan de Hamse Lidl kunnen klanten voortaan gratis hun elektrische wagen of fiets opladen. Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, juicht het project toe en hoopt dat meer bedrijven het voorbeeld van Lidl volgen.

Het Hamse filiaal van grootwarenhuis Lidl werd vorig jaar pas vernieuwd en ze blijven innoveren. "Duurzaamheid past in het concept van Lidl. We bouwen niet alleen duurzaam, al onze nieuwe gebouwen krijgen meteen ook zonnepanelen", zegt Boudewijn van de Brand, CEO Lidl België en Luxemburg. "Zo krijgen dit jaar veertig filialen zonnepanelen. Onze ambitie is om tegen 2020 honderd supermarkten met zonnepanelen te hebben en daarmee ook honderd gratis laadpunten voor elektrische wagens en fietsen."


Zes filialen van de supermarktketen hadden al laadpunten, maar die waren betalend. Vanaf nu is opladen er gratis, zowel voor klanten als voor niet-klanten. Vlaams minster van Energie, Bart Tommelein (Open Vld) kwam de laadpaal meteen uittesten. "In België durven nog te weinig mensen een elektrische auto kopen uit schrik dat ze niet tijdig een laadpunt vinden. Dit private initiatief kan ik alleen maar toejuichen, we evolueren immers naar dit soort maatschappij: kmo's en bedrijven voorzien zichzelf van elektriciteit. Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen 5.000 laadpunten zijn op openbare plaatsen. Deze extraatjes van private bedrijven vormen zeker een meerwaarde. Hopelijk volgen veel andere bedrijven het voorbeeld van Lidl." (KDBB)