GO! Mira maakte kans op titel strafste school, maar ziet droom in het water vallen door coronavirus

Go! Mira in Hamme.
Geert De Rycke Go! Mira in Hamme.
De gemeenschapsschool Mira in Hamme maakte dit jaar kans om de ‘strafste school’ van radiozender MNM te worden. De school ziet deze droom nu echter wegvallen door alle corona-maatregelen. “We waren bij de laatste zeven finalisten, maar we zullen helaas nooit weten of we effectief de titel in de wacht konden slepen”, zegt directeur Vincent Browet. 

Het was leerlinge Nnenna Peeters uit 1A die de school stiekem had ingeschreven bij de radiozender. Directeur Vincent Browet was aangenaam verrast toen hij hoorde van de nominatie. “Uiteraard vind ik onze school een straffe school, maar zo’n wedstrijd zet wel alles op zijn kop", klinkt het. “Ik had nog enkele jaren gewacht met onze kandidatuur in te dienen. Dat een leerling dit heeft gedaan, vind ik een knap initiatief. Wij streven namelijk met onze school naar eigenaarschap, waarvan dit het perfecte voorbeeld is.” 

Nnenna zelf twijfelde niet lang om de school in te schrijven. “Toen ik op Facebook over de wedstrijd las, vond ik meteen dat onze school tussen het lijstje mocht staan", aldus de leerlinge. “Ik heb gewoon het vragenformulier ingevuld en geantwoord wat ik wist. Voor mij is deze school de strafste school omwille van de manier van lesgeven. Met de virtual reality, het is ook een sociale school, enzovoort", aldus Nnenna. 

Afgelast

Twee dagen na de bekendmaking kreeg de school echter een mail dat de wedstrijd niet door ging omdat alle lessen geschrapt waren. “Het is natuurlijk niet slim om dan leuke acties te gaan doen met alle leerlingen samen zo dicht op elkaar gepakt”, zegt Vincent. Voor hem was dit een logische beslissing. Hij is vooral trots op de erkenning die de school kreeg. “Het is prachtig dat een van onze leerlingen dit initiatief nam, dat leren we hen ook op school en dat maakt me trots”, klinkt het. Wie weet kan de school in de toekomst nog wel eens deelnemen aan de wedstrijd.